Nyelőcső szaga


Gastroscopie

A rák korai észlelése több kezelési lehetőséget biztosít a betegeknek és életeket menthet. A kilégzési teszt képes volt 85 százalékos pontossággal felismerni a rákot és megkülönböztetni a jóindulatú betegségektől a ember bevonásával végzett klinikai vizsgálatokban — írták kutatók az amerikai orvostársaság JAMA Oncology című folyóiratában megjelent tanulmányukban.

Igazolni tudtuk a nyelőcső- és gyomorrák kimutatására kifejlesztett kilégzési tesztünket betegek pinworms etetéskor nagyobb csoportján.

Nyelőcső szaga gyomor- és a nyelőcsőrákot legtöbbször késői szakaszban diagnosztizálják, amikor a kezelés már nem mindig lehetséges.

A reflux is okozhat rossz leheletet

Szükség van a rák korai észlelésére akkor, amikor a tüntetek még nem jellegzetesek, és a jóindulatú betegségek tüneteihez hasonlóak — mondta George Hanna, a tanulmány vezető szerzője A nyelőcső- és gyomorrák a daganatos betegségek miatti halálesetek 15 százalékáért felelős globálisan. Általában már előrehaladott állapotban veszik észre, mivel a tünetek akkor észlelhetők, amikor a betegség kifejlődik. A gasztroenterológusok endoszkópiavizsgálat segítségével diagnosztizálják, amely költséges beavatkozás.

A kilégzési teszt a kilélegzett levegő vegyi összetételét vizsgálja, ami a nyelőcső- és gyomorrákbetegek esetében egyedülálló.

nyelőcső szaga az emberi férgek méreteinek jellemzői

A daganatok a szenet tartalmazó és az összes élő anyagban megtalálható illékony szerves vegyületek VOC jellegzetes szagát termelik, ez segíti az orvosokat a betegség korai jeleinek érzékelésében.

A kutatók képesek voltak azonosítani és számszerűsíteni a VOC összetételét a kilégzési mintákban tömegspektrométer alkalmazásával.

nyelőcső szaga férgekről emberre terjedő férgek

A kilégzési teszten átesett páciens közül nál diagnosztizáltak nyelőcső- vagy gyomorrákot, és beteg esetében állapították meg, hogy jóindulatú betegségben szenvednek vagy nem beteg a gyomruk. A kutatócsoport a további vizsgálatokban tovább akar javítani a teszten, és egy nagyobb klinikai próbát fog elvégezni, illetve azt is vizsgálni fogja, hogy nyelőcső szaga daganatok, mint a hasnyálmirigy kimutatására alkalmas-e az új diagnosztikai eszköz.

nyelőcső szaga kerekféreg- fertőzés útjai