Torpesun féregtelenites. Afrikai fehér hasú törpesün


korbféreg macska

Sün, mint háziállat? Felnőtt nőstény A háziasított süni ideális klímája a 22 fok.

Tenyészetünk bemutatkozás a Duna TV-ben!

Ezeknél az állatoknál a hibernálás folyamata végzetes lehet, noha szabad társaik képesek rá és részleges téli álmot is alszanak. A hobbiállatként tartott sünöknél is észrevehető a passzívabb időszak, többet alszanak és kevesebbet is eszneka téli hónapokban.

Elsősorban kis szemű, magas fehérjetartalmú, színezékmentes macska vagy kutyatápot adjunk a süniknek. Acana vagy Orijen táp.

Viselkedésükön még mindig észrevehető a vadon élő sünök bizalmatlansága és vadsága. A paraziták testből történő eltávolításának sémája folyamatos foglalkozás és barátságos közeledés hamar eredményt hoz, könnyen hozzászoknak az emberhez és ugyanilyen könnyen vissza is vadulnak, ha nem törődnek velük.

férgek készítményei 2 éves gyermekek számára

Mit eszik a fehér hasú törpesün? Vadon élő fajtársaik főleg rovarokkal táplálkoznak.

gyermekekben a férgeket akkor kezelik, ha

A kedvtelésből tartott sünöket főleg magas fehérje és alacsony zsírtartalmú jó minőségű macskaeledellel etetik. Ha nem megfelelő minőségű az élelem, akkor a sünik nagyon hamar vitaminhiányossá válhatnak, ami elsősorban a tüskéken észlelhető. Ilyenkor a tüskék puhák és hajlékonyak lesznek.

rókagomba gyógyszer a paraziták számára

Fontos a változatos fehérjedús élelmezésük. Ebben szerepelnie kell élő eleségnek is.

A legtöbb tenyészetben már kipróbált, törpesün részére jól bevált, s így bátran ajánlható a Pfizer cég Stronghold nevű féreghajtó és élősködő mentesítő készítménye. Ebből egy cseppet kell a süni bőrére cseppenteni.

Ez lehet gyászbogár lárva, tücsök, lisztkukac és szopós egér is. Adható nekik zöldség és gyümölcs is, főttojás, főtt máj, hal és darált nyers csirkenyak is.

A törpesün féregtelenítése (Sün wellness 3. rész)

A sünök laktóz-érzékenyek, így a tej és tejtermékek a süni halálát okozhatják. Víz mindig legyen a süni előtt! Etetni az esti órákban célszerű, akkor aktívabbak.

gyógyszer a férgek inchiszére

Felnőtt torpesun féregtelenites törpesün A sün féregtelenítése A süniket ugyanúgy, mint a kutyákat 3 havonta féregteleníteni kell. Erre a legcélszerűbb megoldás a bőrre csepegtethető féregtelenítők egyike. Nagyon pontosan kell kiválasztani a megfelelőt, mert sok olyan szer van, ami halált okozhat, kevés az olyan, ami megfelelő.

  • Mielőtt beszereznénk egy Afrikai fehérhasú törpesünt
  • Törpesüni higénia, féregtelenítés stb. – Süni Sziget
  • Az afrikai fehérhasú számos színváltozatban fordul elő, hátuk lehet foltozott, fülük kisebb, mint az egyiptomi füles sünöknek.
  • Törpesün gondozása Féregtelenítés külső-belső parazitamentesítés A süniket javasolt kb.
  • Férgek kezelése egy 4 éves gyermeknél
  • Afrikai fehér hasú törpesün - Kisemlős fajok

Nálunk erről egyelőre nincsenek információk, kevesen ismerik őket. Ha a süni rendszeres kert látogató célszerű ezekben az időszakokban gyakrabban féregteleníteni.

Törpesüni higénia, féregtelenítés stb.

A sünik tenyésztése, mint minden állaté, hatalmas felelősséggel jár. Nekünk kell gondoskodnunk a kölykök sorsáról, ha már nincsenek a mamájukra szorulva.

  1. Afrikai fehérhasú törpesün
  2. - Обе чаши и Северный полуцилиндр полностью перестроены - ты не узнаешь .
  3. Madár hemoparasites

Az udvarlás látványosan zajlik, a hím sípolva körbekergeti a nőstényt a ketrecben. A nőstény erőteljesen ellenáll, de előbb-utóbb úgyis hagyja magát.

Ajánlott bejegyzések

Az ellés idejére a hímet mindenképpen torpesun féregtelenites el, máskülönben könnyen lehet, hogy megöli a kicsiket! A vemhesség ideje nap, átlagosan kölyök születik. Az újszülött kölykök csupaszon, vakon, pár centisen jönnek a világra, s teljesen az anyjukra vannak utalva.

Az első tüskék hajlékonyakhaj-szerűek, s születés után, kb. Az első két hétben gyorsan fejlődnek a kicsik, és folyamatosan figyelni kell az anyát és a kölyköket, még akkor is, ha erre az torpesun féregtelenites hangos pufogással és sziszegéssel reagál.

Törpesüni higénia, féregtelenítés stb. Fürdetés Ez a lépés szerencsére nem olyan, amit nagyon gyakran el kell végezni, elég, ha csak havonta tesszük ezt.

Ügyelni kell rá, hogy mindig elegendő táplálék legyen az anya előtt. A picik három hetes koruk körül nyitják ki először a szemüket, ilyenkor már úgy néznek ki, mint a mamájuk, csak piciben.

A hetes kor a legfontosabb a szocializáció szempontjából.

nyers élelmiszer paraziták tisztítása

Ilyenkor a legfogékonyabbak a közeledésre. Végleges színűk 9 hetes korukra alakul ki.