Kelkaposztas receptek, kelkáposzta


A nyár kedvence, tojásos nokedli ecetes salátával - Így lesz a legfinomabb Két egészséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag zöldséget, az édesburgonyát és a kelkáposztát állítjuk párba, a végeredmény csodálatos lesz. A két zöldség külön-külön nagyon meghatározó eleme a konyhánknak, az értékes édesburgonyát minden olyan ételben felhasználhatjuk, amibe a hagyományos krumplit is beletennénk, édeskés íze és kincset érő tulajdonságai miatt egyre kedveltebb alapanyag a háztartásokban.

kelkaposztas receptek

A kelkáposzta hasonló kincs, de nem árt vele óvatosan bánni, ha főznénk, lehetőleg ne hagyjuk túl kelkaposztas receptek a tűzhelyen, mert szottyos lesz és nagyon kellemetlen szagot hagy maga után, ráadásul a benne lévő vitaminok is odavesznek. A kelkáposztát ezért érdemes nyersen fogyasztani, salátákat gazdagítani vele, persze nem csak friss, ropogós, hanem meleg salátát is szervírozhatunk belőle.

kelkaposztas receptek

A kelkáposzta nyersen kissé kesernyés, karakteres ízű, párolva vagy tepsiben sütve sokkal kellemesebb, édesebb lesz, bátran fűszerezve nagyon izgalmassá tudjuk tenni. Édesburgonyával keverve kiadós, meleg salátát vagy köretet készíthetünk belőle.

kelkaposztas receptek

Chiliporral fűszerezve kellemesen csípős aromát adhatunk a salátának, amit magában is élvezet lesz elfalatozni, de húsok mellé is nyugodtan kínálhatjuk, ha szeretnénk, még tejföl is kerülhet a köretre. Édesburgonya és kelkáposzta köret.

kelkaposztas receptek