Feregirto beszed. Az öngóllá lett „kormánybúcsúztató”


Ok a visszaszorulásra vagy ürügy a visszaszorításra? Katasztrofális következmények Ezúttal olyan eseményről lesz szó kormánybúcsúztatóamiről egy napilap néhány héttel korábban emlékezett meg.

Címke: féregirtó beszéd

Kávássy János Előd: Az öngóllá lett kormánybúcsúztató E cikk átnézését is javaslom olvasóimnak. Azért is, mert jó szándékú írás, legalább igyekszik középen maradni, mintha ez egyenlő lenne az objektivitással.

Pedig nem feltétlenül az. Egy jellemző példa: ha már Torgyánnak igazat ad, akkor azt gondolhatja, hogy a vele szemben álló Szájernek is igazat kell adnia. Csakhogy Szájer valótlant állított felszólalásában…  Na és milyen elképesztő stílusban… Ld.

Aztán több fontos összefüggés is kimaradt: talán azért, mert kicsit jobban utána kellett volna menni a dolgoknak.

feregirto beszed modern paraziták gyógyszerei az emberi test listáján

Így mindenekelőtt az: vajon miért is mondta el Torgyán kormánybúcsúztató beszédét? Aztán, kik voltak e pikánsabb elemek megfogalmazásában a tanácsadói? Aztán, a károk oka a kormánybúcsúztató beszéd volt vagy a beszéd ürügy volt a neki és a pártjának, párttársainak való károkozásra?

Még folytatni lehet és folytatom is a felmerülő kérdéseket. Ha Torgyán a cikk szerzője által feregirto beszed minősített témákat fejtett ki, miért ismételte önmagát — ha más stílusban is — a programismertető után három hónappal?

Miért nőtt meg korábban a párt támogatottsága? Melyek lettek a beszédre valamiképpen visszavezethető veszteségek? És ezek sora lezárult-e vagy még mindig tart? Mit akart a többi párt elérni?

Torgyán megmondja

Ezekre és más kérdésekre természetesen még visszatérek. Nem ok, hanem ürügy! Egy újabb kerek évfordulóhoz érkeztünk: a napokban volt éppen 20 éve az Ma már tudjuk, tulajdonképpen örökre.

A két változat elvi lehetősége persze nem jelenti azt, hogy mindkettőnek azonos lenne a realitása. És bár éveken át a visszarendeződés állítólagos okát, a megengedhetetlen kiszólásokat és felhívásokat folyamatosan sulykolták, itt valójában nem okról, hanem ürügyről beszélhetünk és kell végre beszélnünk.

És mivel feregirto beszed volt, nem lehetett leállítani.

feregirto beszed metronidazol férgek kezelésére

Csúsztatásokból  és kitalációkból az FKGP és vezetői elleni gyűlöletbeszéd Torgyán ugyanis NEM liberálisokat, hanem önmagukat alaptalanul annak nevező álliberálisokat emlegetett a kifogásolt jelzőkkel. Dögkeselyűként, férgekként. Az egyik, akkor még fiatal parlamenti képviselő Szájer József felszólalásával ellentétben akasztásról és kötélről szó nem volt.

2. „Hej, te bunkócska, te drága"-beszéd

Az éles hangok mögött hatalmi érdekek és vágyak álltak Ezt a felszólalást alább videón is felidézem, de el is olvasható a március i plenáris ülés csatolt jegyzőkönyvében. Szájeré volt  az első napirend előtti felszólalás, egy támadássorozat és rágalomhadjárat nyitánya. Mellékletben férgek kezelése szoptatás alatt — de feregirto beszed csak ezt — a március i napirend előtti megszólalásokat, amelyek  főleg a i kormánybúcsúztatáról szóltak és többnyire hihetetlen stílusban.

A kormánypártok és a Fidesz eldöntötte, hogy az MDNP képviselőcsoportja a féléves várakozási idő elhagyásával alakulhat meg. Azóta sem történt hasonló. Az ellenvéleményeket lesöpörték. Ez a nap tehát a hatalmi viszonyok feregirto beszed szólt: a Kisgazdapárt megbélyegzéséről egyfelől,ami közvetve és távlatilag, a parlamenti erőviszonyok megváltoztatásáról, ami közvetlenül érintette az erőviszonyokat. Mellékletként közreadom Lányi Zsolt március feregirto beszed napirend előtti felszólalásának jegyzőkönyvét is.

Tizenöt éve kullognak a politikusok Torgyán József nyomában

Lányi állást foglalt a kisgazdaellenes kampánnyal és annak valótlan állításaival szemben. Nagyon jól foglalja össze, miről is van szó. A kettős mérce jegyében A kifogásolt jelzők elítélése akkor is, ahogy ma is a kettős mérce jegyében történt, hiszen mások nyugodtan fogalmazhattak és fogalmazhatnak így, ráadásul nem az álliberálisokat, hanem sajnos a magyarokat illetően. Amikor évekkel később szó volt kötélről és akasztásról, akkor viszont Szájer képviselő meg sem szólalt.

  1. Giardiasis egyénnél tünetek
  2. Támogass te is!
  3. féregirtó beszéd Archives - Kirekesztett véleményem - Dr. Szabadi Béla blogja
  4. féregirtó beszéd Archívum | hu
  5. Féreg orvosolja a végbélnyílás viszketését
  6. Nitaxis parazita kezelés
  7. Shuvalov ascaridosis
  8. A cikk olvasási ideje kb.

Ezek a csúsztatások és kitalációk folyamatosan ismétlődtek a politikában és a sajtóban és egyre inkább a párt és vezetői elleni gyűlöletbeszéddé váltak. Olyan, mint amikor leírták Arany János egyik verséről: a költő itt azt gondolta.

Mire Arany: gondoltam egy fenét! Torgyán a jelzőit azokhoz intézte, akiket hangsúlyozottan álliberálisoknak nevezett. És ugye: akinek nem inge, ne vegye magára! Amennyiben a szocialista-liberális koalíció valójában álliberálisokból állna, akkor szánhatta volna nekik. Nem Torgyán üvöltötte, hogy vesszen Horn, hanem rendezvényszervezője Molnár Róbertakit később országgyűlési képviselőként mint igazságtevőt mutogattak a televízióban, majd polgármesterként a balliberális kormány is támogatta Kübekháza operett előadásait.

Az öngóllá lett „kormánybúcsúztató”

Ízléstelen, sőt uszító jelzők és felhívások tehát azóta is vannak, de másoknál általában nincs következményük. Ez olyan mint a mentelmi jog, amit állítólag közvádas ügyben kiadnak. Azok számára pedig, akik képesek — lehetőleg egyvégtében — végignézni a teljes eseménysort, elkészítettem és hozzáférhetővé tettem az 1 óra 43 perces felvételt.

Miért tartotta meg ezt a beszédet? Nyilván nem azért, mert Horn lemondását akarta volna elérni, hiszen ebben nem gondolkodhatott. Nem is azért, mert ártani akart volna neki.

És nem is a fontos témák miatt — amiről Kávássy úr ír —, hiszen azokról a programismertetőn órákon át beszélt.

Operatív törzs: egy fiatalabb nő a koronavírus kilencedik áldozata

Ennek alapvetően belső okai voltak. A beszéd megtartásának és a politizálás nyílt terepre vitelének fő oka belső természetű és összefügg a program elfogadásával illetve az azáltal keltett féltékenységgel és vélt mellőzöttséggel. A képviselők többsége ellenszenvvel tekintett a szakértőkre, amit a program elfogadása csak növelt. Jelentőségét felismerték, de nem a párt előmenetelére feregirto beszed jelentőségét, hanem a saját személyes sorsukra gyakorolt esetleg negatív hatását.

A program jelentősen eltért a korábban szokásos formuláktól: érteni kellett és nem csak keményen mondani. Nem nagyon értették és nem igazán tudtak vele mit kezdeni. Ahelyett, hogy megtanultak volna bánni vele és megérteni a benne rejlő lehetőségeket a párt előretörésére, úgy gondolkodtak, mint a géprombolók az ipari forradalom kezdetén. El kellene tüntetni!

Ok a visszaszorulásra vagy ürügy a visszaszorításra?

Ezt azonban így kimondani nehéz volt, ezért a kisgazda értékek elárulásáról kezdtek sutyorogni. Torgyán ezt a reakciót előre láthatta, ezért írt az alternatív gazdaságpolitikához egy kötetnyi előszót: ez volt a Hazánk holnap. Az értékek közül az egyik a külső adósság visszafizetésének megtagadásához való ragaszkodás volt. Hiányolták aztán úgy általában a keménykedést is. A gazdaság komplex átalakítása végképp nem érdekelte őket, saját területükre és a saját ízlésük szerint akartak ők maguk programot írni.

1. A politikai kultúrát új szintre emelő Féregirtó-beszéd

A lényeg az volt, hogy az ő neveik kerüljenek rá. Felháborította őket, feregirto beszed a programíráskor beleütköznek az általános gazdasági programba, hiszen más alapelvek szerint ők sem működhettek.

Ők szintén az állítólagos puhaságot hibáztatták. Szerintük sem kisgazda a program, hanem liberális, sőt kommunista.

feregirto beszed kerek féreg életciklus diagramja

Arra gondoltak, hogy öt éven át dolgoztam Moszkvában és így moszkovitának tarthatnak. És végül is két oldalról szöget ütöttek Torgyán fejébe azzal, hogy a békés építkezés nem megoldás, ki kell vinni — ahogy Csurka teszi — a beszédeket a nyílt terepre és ott tömegek előtt kell keményen fellépni. Ez a nyerés kulcsa. Torgyán hagyta magát elcsábítani, hiszen nagyon unta, hogy Csurkához viszonyítják és hiúsága miatt be akarta bizonyítani, hogy több tízezres tömeget is képes megmozgatni.

Legalább annyit, mint Csurka.